WELKOM BIJ SPORTNXT!

We heten je van harte welkom bij deze tweede editie van SportNXT. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om het maximale uit deze congresdag te halen.

Heb je vragen, schroom niet om een van de crewleden te benaderen of om een mail te sturen naar join-us@sportnxt.nl.

WELKOM BIJ SPORTNXT!

We heten je van harte welkom bij deze tweede editie van SportNXT. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie die je nodig hebt om het maximale uit deze congresdag te halen.

Heb je vragen, schroom niet om een van de crewleden te benaderen of om een mail te sturen naar join-us@sportnxt.nl.

PROGRAMMA

TOELICHTING PROGRAMMA

Lees hieronder meer informatie over de verschillende sessies tijdens SportNXT.

Met FC88 bewijst Nicole Bekkers hoe je vanuit een maatschappelijk relevante kwestie een businessidee kunt ontwikkelen dat niet alleen maatschappelijk, maar zeker ook commercieel interessant is.

We gaan in gesprek met Michel van Praag, Voorzitter van de Nederlandse Sportraad met een karrenvracht aan ervaring als sportbestuurder. Waar gaan we met ons land heen als het aankomt op sport? Of beter gezegd: waar moeten we heen gaan? En op welke manier gaan we dat verwezenlijken? Hoe werken verschillende instanties en uiteenlopende branches met elkaar samen met als hoger doel nóg meer betekenis van (top)sport en breedtesport voor onze samenleving.

Esther neemt ons mee in de transitie die ze samen met haar partners heeft doorgemaakt om te komen waar ze nu staat. Daarnaast geeft ze ons een inkijkje in de strategische koerswijziging van de Esther Vergeer
Foundation, waar samenwerkingen met sportpoli’s centraal staan.

Professionele sporters zijn méér dan “alleen maar winnaars”. Een presentatie over de groeiende invloed van professionele sporters als inspirator, changemaker en activist in de digitale wereld.

Als succesvol ondernemer is Bob een drijvende kracht binnen Venturerock, een investeringsplatform dat belangrijke sportinnovaties ondersteunt en waar sport en technologie elkaar vinden. De projecten zijn o.a. gedreven op maatschappelijke innovatie om de breedtesport(er) een impuls te geven. We staan stil bij de filosofie van Venturerock en hoe ze samen met start-ups het verschil gaan maken.

We weten allemaal dat sporten zorgt voor meer plezier, ontspanning en
een betere gezondheid. Maar dat sport de betrokkenheid bij de samenleving vergroot, is onderbelicht. Uit onderzoek blijkt dat sporters bovengemiddeld bereid zijn om een actieve bijdrage te leveren aan onze
maatschappij. Op basis van deze inzichten en voorbeelden uit de praktijk willen wij voor eens en voor altijd aantonen dat we sport nodig hebben voor een veerkrachtige en positieve samenleving.

Jolanda en Rosella zijn beiden ervaren topmanagers in de sportindustrie. Wij zijn nieuwsgierig naar de huidige ontwikkelingen in de sportindustrie maar ook naar wat er komen gaat. Hoe gaat de Nederlandse sport zich ontwikkelen, waar liggen er kansen en op welke gebieden kunnen we het (nog) beter doen?

“Nederland het sportiefste land ter wereld”, dat is de titel van de Sportagenda 2032. We staan stil bij de totstandkoming van deze ambitie, maar nog belangrijker de realisatie ervan. Hoe gaan we de
sportparticipatie omhoog krijgen? Wat is de plek van topsport als inspiratie richting breedtesport? En hoe maken we commerciële partners onderdeel van deze ambitie? Een mooie afsluiter van een inspirerende dag.

PLATTEGROND

Klik op de afbeelding voor een grotere versie van de plattegrond.

PROGRAMMA

Toelichting PROGRAMMA

Lees hieronder meer informatie over de verschillende sessies tijdens SportNXT.

Met FC88 bewijst Nicole Bekkers hoe je vanuit een maatschappelijk relevante kwestie een businessidee kunt ontwikkelen dat niet alleen maatschappelijk, maar zeker ook commercieel interessant is.

We gaan in gesprek met Michel van Praag, Voorzitter van de Nederlandse Sportraad met een karrenvracht aan ervaring als sportbestuurder. Waar gaan we met ons land heen als het aankomt op sport? Of beter gezegd: waar moeten we heen gaan? En op welke manier gaan we dat verwezenlijken? Hoe werken verschillende instanties en uiteenlopende branches met elkaar samen met als hoger doel nóg meer betekenis van (top)sport en breedtesport voor onze samenleving.

Esther neemt ons mee in de transitie die ze samen met haar partners heeft doorgemaakt om te komen waar ze nu staat. Daarnaast geeft ze ons een inkijkje in de strategische koerswijziging van de Esther Vergeer
Foundation, waar samenwerkingen met sportpoli’s centraal staan.

Professionele sporters zijn méér dan “alleen maar winnaars”. Een presentatie over de groeiende invloed van professionele sporters als inspirator, changemaker en activist in de digitale wereld.

Als succesvol ondernemer is Bob een drijvende kracht binnen Venturerock, een investeringsplatform dat belangrijke sportinnovaties ondersteunt en waar sport en technologie elkaar vinden. De projecten zijn o.a. gedreven op maatschappelijke innovatie om de breedtesport(er) een impuls te geven. We staan stil bij de filosofie van Venturerock en hoe ze samen met start-ups het verschil gaan maken.

We weten allemaal dat sporten zorgt voor meer plezier, ontspanning en
een betere gezondheid. Maar dat sport de betrokkenheid bij de samenleving vergroot, is onderbelicht. Uit onderzoek blijkt dat sporters bovengemiddeld bereid zijn om een actieve bijdrage te leveren aan onze
maatschappij. Op basis van deze inzichten en voorbeelden uit de praktijk willen wij voor eens en voor altijd aantonen dat we sport nodig hebben voor een veerkrachtige en positieve samenleving.

Jolanda en Rosella zijn beiden ervaren topmanagers in de sportindustrie. Wij zijn nieuwsgierig naar de huidige ontwikkelingen in de sportindustrie maar ook naar wat er komen gaat. Hoe gaat de Nederlandse sport zich ontwikkelen, waar liggen er kansen en op welke gebieden kunnen we het (nog) beter doen?

“Nederland het sportiefste land ter wereld”, dat is de titel van de Sportagenda 2032. We staan stil bij de totstandkoming van deze ambitie, maar nog belangrijker de realisatie ervan. Hoe gaan we de
sportparticipatie omhoog krijgen? Wat is de plek van topsport als inspiratie richting breedtesport? En hoe maken we commerciële partners onderdeel van deze ambitie? Een mooie afsluiter van een inspirerende dag.

Plattegrond

Klik op de afbeelding voor een grotere versie van de plattegrond.